Húsvéti kuglófkalács vörösáfonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 4 ek cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1/2 kk só
  • Továbbá:
  • 2-3 dkg keserű kakaópor+0,5 dl forró tej
  • 1 maréknyi aszalt vörösáfonya
  • 2 cs vaníliás cukor+0.5 dl langyos tej

Elkészítés

    1. 1,5 dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a csipet sót, hozzáadjuk a tojást, a maradék 3 evőkanál cukrot és a felfuttatott élesztőt.
    2. Jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, tovább dagasztjuk a tésztát. Kelni hagyjuk kb 30 percet. 1/2 dl forró tejben simára keverjük a kakaóport.
    3. A tésztát elfelezzük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaós masszát. A másik felébe a vörösáfonyát.
    4. A tésztákat kb 40-45 cm hosszú hengerré sodorjuk, a két hengert is összesodorjuk, vajazott vagy vékonyan kiolajozott kuglóf formába tesszük.Kb 15-20 percig kelesztjük.
    5. 180 C-on kb 20-25 percig sütjük. 1/2 dl langyos tejben feloldjuk a vaníliás cukrot, meglocsoljuk vele a kuglófot és még 5 percre visszatesszük a sütőbe. A megsült kuglófot kicsit állni hagyjuk, rácsra borítva kihűtjük, porcukorral megszórjuk a tetejét,esetleg cukormázat is tehetünk rá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin