Keress receptre vagy hozzávalóra

Húsvéti kuglóf

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • 13 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek kakaó
  • 1 db narancs reszelt héja
  • porcukor

Elkészítés

    1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a cukros-tojássárgás keverékhez adjuk. Ezután rászitáljuk a lisztet és a sütőport.
    2. A tészta egyharmadát visszatesszük a fehérjés tálba, és elkeverjük benne a kakaóport. A kétharmadba belereszeljük a narancs héját.
    3. Kivajazott kuglófformába öntjük a fehér tésztát, majd ráborítjuk a kakaósat, és egy kicsit összekeverjük, hogy márványos legyen.
    4. 180 fokon kb. 45-50 percig sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.  Kihűtjük, és meghintjük porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Már a sütés során érezni lehet a narancsillatot, ami a kész kuglófból is áradni fog! Igazán izgalmas, frappáns sütemény, hamar elkészül. Jó étvágyat!

A recepthez ajánljuk:

Törley Tokaji doux

Aranyba hajló szín, nagyon gazdag, gyümölcsös ízű pezsgő. Szájban telt, gazdag, sokrétű gyümölcsösség mazsolával, kajszival és citrusokkal, elegáns tokaji ízvilággal. A palackos érlelés jegyei megfigyelhetők az ízben.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ladyeva 10 évvel ezelőtt
Nem sok egy kicsit a cukor?

Hasonló Receptek

Magazin