Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti-kelt koszorú

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejhez 1 kávéskanál porcukrot adunk és felmelegítjük. Amikor a tej langyosra melegszik, hozzáadjuk az élesztőt és ezt meghintjük 1 késhegynyi liszttel.
  2. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzá adjuk a felvert tojások sárgáját, a sót, majd apránként a cukrot és 6 evőkanál olajat, majd hólyagosra dagasztjuk. Amikor elkészült, adjuk hozzá a maradék 2 ek olajat.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett felületre borítjuk és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
  4. Feltekerjük, koszorú formába hajtjuk és zsírral vagy olajjal kikent tepsibe tesszük.
  5. Körül-belül 2 cm szélességűre bevagdossuk, de úgy, hogy a közepétől 1 cm megmaradjon. Ezután a cikkeket egyiket kifelé másikat befelé hajtjuk. Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

Megjegyzés

Tavaszi receptverseny - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss