Húsvéti-kelt koszorú

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 25 g élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 8 ek liszt
  • 1 tk só
  • Lekenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A tejhez 1 kávéskanál porcukrot adunk és felmelegítjük. Amikor a tej langyosra melegszik, hozzáadjuk az élesztőt és ezt meghintjük 1 késhegynyi liszttel.
    2. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzá adjuk a felvert tojások sárgáját, a sót, majd apránként a cukrot és 6 evőkanál olajat, majd hólyagosra dagasztjuk. Amikor elkészült, adjuk hozzá a maradék 2 ek olajat.
    3. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett felületre borítjuk és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
    4. Feltekerjük, koszorú formába hajtjuk és zsírral vagy olajjal kikent tepsibe tesszük.
    5. Körül-belül 2 cm szélességűre bevagdossuk, de úgy, hogy a közepétől 1 cm megmaradjon. Ezután a cikkeket egyiket kifelé másikat befelé hajtjuk. Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

Megjegyzés

Tavaszi receptverseny

Salamon Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek