A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojást, a sót, a citrom reszelt héját és a langyos, cukros tejbe kevert élesztőt, és elektromos géppel körül-belül 3 percig erősen dagasztjuk.
Ha a tészta túl puha és ragadós, ha a tálból nem lehet kiszedni, akkor még 1-2 evőkanál lisztet dagasztunk bele.
A tésztát a tálból kiszedjük sima felületre, és folpakkal letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára kel (30-45 percig).
A tésztát liszttel beszórt munkafelületre tesszük, 3 azonos hosszú rúddá formáljuk, majd ezeket copfba fonjuk.
A copfot egy kivajazott tepsibe tesszük koszorú formában. A tetejét felvert tojással bekenjük, manduladarabokkal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon körül-belül 30 percig sütjük.