Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsvéti kalácskoszorú

default user icon
1

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 2,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 csomag élesztő

Elkészítés

    1. A lisztet tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojást, a sót, a citrom reszelt héját és a langyos, cukros tejbe kevert élesztőt, és elektromos géppel körül-belül 3 percig erősen dagasztjuk.
    2. Ha a tészta túl puha és ragadós, ha a tálból nem lehet kiszedni, akkor még 1-2 evőkanál lisztet dagasztunk bele.
    3. A tésztát a tálból kiszedjük sima felületre, és folpakkal letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára kel (30-45 percig).
    4. A tésztát liszttel beszórt munkafelületre tesszük, 3 azonos hosszú rúddá formáljuk, majd ezeket copfba fonjuk.
    5. A copfot egy kivajazott tepsibe tesszük koszorú formában. A tetejét felvert tojással bekenjük, manduladarabokkal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon körül-belül 30 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

MrsCat
Szia! Élesztő nélkül sajnos nem fog megkelni!!! :) Amúgy jól hangzik.

Hasonló Receptek

Magazin