Húsvéti kakaós kalács

default user icon

Hozzávalók

  • 400 gramm liszt
  • 250 ml tej
  • 1 csipet só
  • 50 g vaj
  • 80 g kristálycukor
  • 4 dkg élesztő
  • A barna részhez:
  • 15 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál víz

Elkészítés

    1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, és összedolgozzuk.
    2. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik gombócba belekeverjük a cukrozatlan kakaóport, kevés vízzel összekeverve majd fél órán keresztül pihentetjük.
    3. Amikor megkelt, mindkét gombócot további 6 felé osztjuk. A barna részeket henger alakúra formázzuk, kinyújtjuk a fehér részeket is, és beletekerjük a barna hengereket. A tekercseket sütőpapírral bélelt formába egymásra tesszük, és a tetejét megkenjük tojással, és 40 perc alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek