Húsvéti kalács gazdagon

Hozzávalók

  • 12 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 30 dkg liszt + a szóráshoz
  • 3 db tojássárgája
  • 1/2 citrom
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 dl tej
  • 15 dkg dió
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 ek rum

Elkészítés

    1. A tésztához a tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk acukrot, a langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen felfuttatjuk.
    2. Egy tálba szitáljuk a megmaradt lisztet 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot és a tejet. Hozzá keverjük a tojássárgájákat, a citrom lereszelt héját, a felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, majd lefedve, meleg helyen kelesszük 50 percig.
    3. A töltelékhez felforraljuk a tejet a darált dióval, a cukorral és a lekvárral, majd leveszük a tűzről. Ízesítjük a krémet a rummal, és hagyjuk kihűlni.
    4. Ismételten átdolgozzuk a tésztát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk 30x40 cm-es téglalappá. Három 10 x 40 cm-es csíkra vágjuk, és megkenjük mindet a diós krémmel.
    5. Összefogjuk a három tésztacsíkot, és összefonjuk őket. A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd további 15 percig kelesztjük.
    6. Alaposan megkenjük a felvert egész tojással, és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

anyci 2 1 évvel ezelőtt
12 dkg élesztő 30 dkg liszthez??? Biztos jó ez így ?

Hasonló Receptek