Húsvéti kalács gazdagon

Hozzávalók

  • 12 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 30 dkg liszt + a szóráshoz
  • 3 db tojássárgája
  • 1/2 citrom
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 dl tej
  • 15 dkg dió
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 ek rum

Elkészítés

    1. A tésztához morzsoljuk a tálba az élesztőt, adjunk hozzá 1 ek cukrot, 0,7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen futtassuk fel. Szitáljuk tálba a megmaradt lisztet 1 csipet sóval. Adjuk hozzá a megmaradt cukrot és a tejet. Keverjük hozzá a tojássárgájákat, a citrom lereszelt héját, a felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Dolgozzuk össze, majd lefedve, meleg helyen kelesszük 50 percig.
    2. A töltelékhez forraljuk fel a tejet a darált dióval, a cukorral és a lekvárral, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük a krémet a rummal, és hagyjuk kihűlni.
    3. Ismételten dolgozzuk át a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki 30 x 40 cm-es téglalappá. Vágjuk három 10 x 40 cm-es csíkra, és kenjük meg mindet a diós krémmel.
    4. Fogjuk össze a három tésztacsíkot, és fonjuk össze őket. Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kelesszük további 15 percig. Alaposan kenjük át a felvert egész tojással, és süssük 180 fokos sütőben 45 percig.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kosztka Kati 3 hónappal ezelőtt
12 dkg élesztő 30 dkg liszthez??? Biztos jó ez így ?

Hasonló Receptek

Magazin