Húsvéti húskenyér

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt sonka
  • 4 főtt tojás
  • 4 közepes ecetes uborka
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
  • 3 dl tartármártás
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dkg zselatin
  • 1 leveskocka

Elkészítés

    Elkészítés: Keresünk egy kisebb lábast, beleöntünk 1 dl hideg vizet, beletesszük a zselatint, és jó fél óráig dagadni hagyjuk.

    Elővesszük jól bejáratott keverőtálunkat, beledobáljuk az apró kockákra vágott sonkát, tojást, uborkát és paprikát. Ráborítjuk a tartármártást, és jól összekeverjük. Mindezek után a maradék 1,5 deci vízben felforraljuk a leveskockát, és ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra, és addig kavarjuk, míg a zselatin folyékonnyá nem válik (ha nem engedelmeskedik, meleg víz felett kavarjuk, ne melegítsük közvetlen). Összekeverjük a majonézes masszával.

    Kibéleljük fóliával kedvenc őzgerincformánkat, belesimítjuk a majonézes-sonkás keveréket, és jégre tesszük 5 óra hosszáig.

    Ha már tökéletesre dermedt, kiborítjuk a formából, felszeljük. Adjunk mellé friss péksüteményt, meg amit a locsolók isznak…

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin