Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Húsvéti hidegtál

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Húsvéti hidegtál

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 119
  • Elküldve: 48

Hozzávalók:

  • 8 személynek:
  • A fasírthoz:
  • 40 dkg darált hús
  • 4 szelet kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • A tojástekercshez:
  • 8 tojás
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • kevés tejföl
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 12 szelet sonka
  • 30 dkg reszelt sajt
  • A dűszeres krumplihoz:
  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg vaj
  • pici olaj
  • sült krumpli fűszerkeverék
  • A csirkemelltekercshez:
  • 20 dkg vaj
  • 1 kg csirkemell
  • 25 dkg csirkemellsonka
  • 25 dkg bacon
  • 30 dkg sajt
  • bors
  • A rántott gombához:
  • 50 dkg gomba
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás a panírozáshoz

Elkészítés:

A fasírthoz a kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, a darált húshoz adjuk, majd ehhez a tojást, az összenyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük (pirospaprika, bors, só, ételízesítő, petrezselyem). Összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle, kisütjük.

A tojástekercshez a hozzávalókat habverővel összekeverjük, és beleöntjük egy kivajazott, zsírpapírral kibélelt tepsibe. 10 perc alatt kisütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Közben előkészítjük a tölteléket. A sütőből forrón kivett tésztára helyezzük a sonkát és a reszelt sajtot, majd gyorsan feltekerjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

A fűszeres krumplihoz megpucoljuk és 4 felé vágjuk a krumplit, nagyjából egyforma méretre. Jénai edénybe vajat rakunk és egy pici olajat, belehelyezzük a krumplit, ízlés szerint megszórjuk fűszerkeverékkel. Lefedjük, 200 fokon pároljuk kb. 45 percig.

A csirkemelltekercshez kettévágjuk a csirkemellet úgy, hogy szét tudjuk hajtani anélkül, hogy szétmenjen. Kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük elől-hátul ízlés szerint borssal, ételízesítővel. Ráhelyezzük a sonkát és a sajtot az egyik felére, begöngyöljük, baconbe tekerjük. Vajban pároljuk lefedve kb. 1 órán keresztül 200 fokon. Ha puha, a tetejét egy picit megpirítjuk.

A rántott gombához a gombát meghámozzuk, megsózzuk, bepanírozzuk és kisütjük.

Az előkészített finomságokat tálra rendezzük, így kínáljuk.

Megjegyzés:

Nagyon finom, ezt a tálat 8 főre készítettem el. Mindenkinek nagyon tetszett, na és persze ízlett. :)

A receptet és a fotót Katonaandrea küldte. Köszönjük!

katonaandrea receptjeiből:
Banános-kókuszos golyó
Kókuszos tekercs V.
Gombás burgonyafasírt
Parasztlángos (kenyérlángos)
Álom csokitorta
Piskótaszívek mascarponés-mandulás krémmel
Pizzás párna
Citromos-mascarponés muffin
Receptválogatás
Töltött csirke - egészben és részben
Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szilvás kalácspuding gyömbéres fehércsokoládé-öntettel Szilvás kalácspuding gyömbéres fehércsokoládé-öntettel
Mandulás fügetortácskák gorgonzolás csokihabbal Mandulás fügetortácskák gorgonzolás csokihabbal
Kossuth-kifli marcipánnal Kossuth-kifli marcipánnal
Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával
Olívakrém (tapenade) sült paprikával Olívakrém (tapenade) sült paprikával
Gombakrémes minitorták Gombakrémes minitorták
Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves
Somlói revolúció (országtorta 2014) Somlói revolúció (országtorta 2014)
Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém
Zöldséges-tejszínes csirkemell Zöldséges-tejszínes csirkemell
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
  • (tothneerika64)
  • (destiny9)
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

Napi tipp
A magyar konyha megkerülhetetlen fogásai közé tartoznak a rántott szeletek. Szerencsére sokféle rántani való és panír közül válogathatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept