Húsvéti hidegtál

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • A fasírthoz:
  • 40 dkg darált hús
  • 4 szelet kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • A tojástekercshez:
  • 8 tojás
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • kevés tejföl
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • 12 szelet sonka
  • 30 dkg reszelt sajt
  • A dűszeres krumplihoz:
  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg vaj
  • pici olaj
  • sült krumpli fűszerkeverék
  • A csirkemelltekercshez:
  • 20 dkg vaj
  • 1 kg csirkemell
  • 25 dkg csirkemellsonka
  • 25 dkg bacon
  • 30 dkg sajt
  • bors
  • A rántott gombához:
  • 50 dkg gomba
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás a panírozáshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A fasírthoz a kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, a darált húshoz adjuk, majd ehhez a tojást, az összenyomott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük (pirospaprika, bors, só, ételízesítő, petrezselyem). Összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle, kisütjük.

    A tojástekercshez a hozzávalókat habverővel összekeverjük, és beleöntjük egy kivajazott, zsírpapírral kibélelt tepsibe. 10 perc alatt kisütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Közben előkészítjük a tölteléket. A sütőből forrón kivett tésztára helyezzük a sonkát és a reszelt sajtot, majd gyorsan feltekerjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

    A fűszeres krumplihoz megpucoljuk és 4 felé vágjuk a krumplit, nagyjából egyforma méretre. Jénai edénybe vajat rakunk és egy pici olajat, belehelyezzük a krumplit, ízlés szerint megszórjuk fűszerkeverékkel. Lefedjük, 200 fokon pároljuk kb. 45 percig.

    A csirkemelltekercshez kettévágjuk a csirkemellet úgy, hogy szét tudjuk hajtani anélkül, hogy szétmenjen. Kiklopfoljuk, majd bedörzsöljük elől-hátul ízlés szerint borssal, ételízesítővel. Ráhelyezzük a sonkát és a sajtot az egyik felére, begöngyöljük, baconbe tekerjük. Vajban pároljuk lefedve kb. 1 órán keresztül 200 fokon. Ha puha, a tetejét egy picit megpirítjuk.

    A rántott gombához a gombát meghámozzuk, megsózzuk, bepanírozzuk és kisütjük.

    Az előkészített finomságokat tálra rendezzük, így kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom, ezt a tálat 8 főre készítettem el. Mindenkinek nagyon tetszett, na és persze ízlett.

Katona Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin