Húsvéti hidegtál csülökkel, paradicsomtulipánnal

Hozzávalók

  • 1 db hátsó csülök
  • 1 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szem fekete bors
  • 6 db tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 3 db koktélparadicsom
  • 3 teáskanál túró
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaj
  • őrölt bors
  • köménymag

Elkészítés

    1. A csülköt a főzés előtti este beáztatjuk. Másnap hideg vízbe feltesszük főni, belerakjuk az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát, az egész borsot, egy csipet köménymagot és néhány darab babérlevelet. Annyi vizet öntjük rá, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük annyi órán át, ahány kilós a csülök. Ha megfőtt, a vízben hatjuk kihűlni, mert így szaftos lesz, nem szárad ki.
    2. A tojásokat a sonka levében keményre főzzük. Ha megfőtt, hidegvízbe tesszük, mert így könnyebben lejön a héja.
    3. Elkészítjük a paradicsomtulipánokat. A megmosott és szárazra törölt paradicsomok tetejét keresztbe bevágjuk a feléig. Egy kiskanállal kiszedjük a belsejét, a paradicsom végeit egy éles késsel kivájjuk, hogy a hagyma beleférjen.
    4. A túrót a sóval, a borssal, egy csipet köménymaggal és az olvasztott vajjal jól kikeverjük, majd egy kiskanál segítségével beletöltjük a paradicsomokba. Végül megmosott és szárazra törölt zöldhagymát belenyomjuk a paradicsom végébe.
    5. Egy szép, ünnepi tálcára tesszük a csülköt, a tojásokat és a gyönyörű paradicsomtulipánokat. Így várjuk a vendégeket.

Megjegyzés

Egy kis kreativitás, és máris csodálatos és változatos az ünnepi húsvéti asztal!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin