Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti fonott foszlós kalács

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 kalácshoz:
  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 4 dl langyos tej
  • 10 dkg porcukor
  • 10 olvasztott vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • A kalács lekenéséhez:
  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, a cukrokkal összekeverjük. Az élesztőt elmorzsoljuk, 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe ütjük a tojásokat, beleöntjük a megkelt élesztőt, és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. Utoljára adjuk hozzá a langyos olvasztott vajat, és szép szálasra kidagasztjuk. Kelesztőtálba tesszük, tetejét kevés liszttel megszórjuk, és duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 darabra vágjuk. Hosszabb csíkokat sodrunk, és 3 darabot összefonunk, így 2 kalácsot kapunk. Tepsire vagy sütőtálba tesszük, felvert tojással lekenjük. Fél órát kelesztjük, majd újból lekenjük felvert tojással.

180 fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Annyira ízlett, hogy mind elfogyott. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss