Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsvéti cukormázas koszorú

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg alma
  • 5 ek citromlé
  • 25 dkg vaj
  • 37,5 dkg + 7,5 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 37,5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl whisky
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

    1. Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, reszeljük durvára. Forgassunk hozzá 3 ek citromlét. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha vajat a 375 g kristálycukor ral, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Ezután szitáljuk a masszába a liszt és a sütőpor keverékét. Végül forgassuk a tésztába a reszelt almát.
    2. Simítsuk a masszát kivajazott és kilisztezett koszorú- vagy kuglófformába. Süssük 175 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a sütit a formában hűlni 10-15 percig. Ezután borítsuk tálra.
    3. Egy kis lábasban forraljunk fel 75 ml vizet a whiskyvel és a 75 g cukor ral. Kevergetve főzzük 5 percig, majd locsoljuk meg a keverékkel a koszorút. Lefedve pihentessük 5 órán keresztül.
    4. A porcukrot keverjük simára a megmaradt citromlével. Vékony rétegben vonjuk be a mázzal a tésztakoszorút, és hagyjuk a mázat megszikkadni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin