Csokis-mandulás kockák sütés nélkül

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 10 ml rumaroma
  • 10 ml mandulaaroma
  • A tetejére:
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • 1 kevés piros ételfesték
  • 1 kevés zöld ételfesték
  • kókuszreszelék
  • méz

Elkészítés

    1. A darált kekszet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a vajat, a cukrot és annyi tejet, amennyit felvesz (jól formázható tésztát kell kapjunk). Egy maréknyit félreteszünk a tésztából (ebből lesznek a répák), a többit megfelezzük.
    2. Az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a rumaromát, a másikhoz a mandulaaromát, majd külön-külön jól összedolgozzuk. A kakaós részt egy kisebb méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodunk egyenletesen. Erre rátesszük a zöld, mandulás tésztát, amit hasonló módon a barna tésztára nyomkodunk.
    3. Gőz fölött az étcsokit az olajjal felmelegítjük, és a süti tetejére öntjük, majd elkenjük. Mielőtt még teljesen megszilárdulna a csoki, egy éles késsel bekarcoljuk, berácsozzuk a csoki tetejét kisebb kockákra. Ezután hűtőbe rakjuk.
    4. A kivett tésztába egy kevés piros ételfestéket keverünk, répa alakokat készítünk, a végét belenyomjuk a zöld ételfestékkel elkevert kókuszrelékbe, és 1-1 mézpöttyel ráragasztjuk a kész süti tetejére.
    5. Amikor a csoki megkötött a tetején, körbevágjuk a szélét és egyben kivesszük a sütit a papír segítségével. A vonalak mentén felszeleteljük. Dekoráljuk a kis répákkal. Hűtőben tartjuk a tálalásig.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek