Elkészítés: A hozzávalókból kelt tésztát készítünk (én a kenyérsütőre hagytam a dagasztást-kelesztést :) ).
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik feléből egy nagyobb és egy kisebb gömböt formázunk, ezeket összeillesztjük. A szárnyakat bevágásokkal alakítjuk ki. A hátára és a fejére késsel barázdákat húzunk. A szemek lehetnek gyöngycukorból (a képen jégcukorból van), csőrként pedig mandulát dugunk a tésztába. A fejet és a törzset tejjel összeragasztjuk.
A maradék tésztából ugyanígy elkészítjük az 5 csibét.
A tyúkanyót sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd mellé helyezzük a csibéket, és további 20 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre