Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti copf

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 6 dkg puha vaj
  • 4 dkg cukor
  • csipet só
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 darab tojás
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg marcipán apróra vágva
  • 2 darab tojásfehérje
  • 3 dkg cukor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 15 dkg darált mandula
  • A mázhoz:
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, az élesztőt, a langyos tejet, a cukrot, a sót, a vajat, a reszelt citromhéjat és a 2 tojást a robotgép táljába teszem, és a dagasztófejjel simára dagasztom. Duplájára kelesztem letakarva, kb. 1 óra alatt.

A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, és hozzáadom a darabolt marcipánt, a fahéjat és a mandulát, összekeverem.

A sütőlemezre szilikonos lapot helyezek, a sütőt 170 fokra előmelegítem.

A kelt tésztát belisztezett deszkára teszem, és téglalappá nyújtom. Egyenletesen elkenem rajta a tölteléket, és szorosan feltekerem. 10 percig kelesztem, majd az egyik végét egyben hagyva a tekercset hosszában félbevágom, a két felet összefonom, és a tepsire teszem. Itt jegyezném meg, hogy kiflivé formáztam, mert másképpen nem fért rá a lemezre.

A sütőbe teszem, és 40 percig sütöm 160-170 fokon légkeveréssel.

Közben kevés tejjel megkenem a kalácsot. A mázat elkészítem a hozzávalókból, és a kisült és kissé hűlt tésztacopfra kenem. Én még jégcukorral is megszórom.

Megjegyzés

3-4 puttonyos aszúval együtt érdemes kóstolni. Húsvétra érdemes kipróbálni, nagyon finom. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss