Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússzelet gombával és csirkemájjal

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Egy tepsit jól kikenünk margarinnal. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, de ne legyen túl vékony. Ízlés szerint befűszerezzük, de csak mérsékelten, mert a gomba is fűszeres lesz.

A gombát megtisztítjuk, majd félbevágjuk, vékonyra felszeleteljük. A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a gombát, és ízlés szerint fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg teljesen elfő a leve.

Ezután a tepsibe egymás mellé tesszük a befűszerezett hússzeleteket, majd mindegyik tetejére teszünk egy csirkemájat, szépen elosztjuk a tetején a gombát. Felöntjük a tejszínnel, és fóliával lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon 1 órát pároljuk, majd a fóliát levéve megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a szaftba is kerüljön sajt. Visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Én rizzsel tálaltam, de pl. a krumpli püré is remekül illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss