Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hússzelet gombával és csirkemájjal

2 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 szelet karaj
  • 6 db csirkemáj
  • 30 dkg gomba
  • 4 dl főzőtejszín
  • 15 dk sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • ételízesítő
  • majoránna
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • kakukkfű
  • margarin

Elkészítés

    Elkészítés: Egy tepsit jól kikenünk margarinnal. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, de ne legyen túl vékony. Ízlés szerint befűszerezzük, de csak mérsékelten, mert a gomba is fűszeres lesz.

    A gombát megtisztítjuk, majd félbevágjuk, vékonyra felszeleteljük. A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a gombát, és ízlés szerint fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg teljesen elfő a leve.

    Ezután a tepsibe egymás mellé tesszük a befűszerezett hússzeleteket, majd mindegyik tetejére teszünk egy csirkemájat, szépen elosztjuk a tetején a gombát. Felöntjük a tejszínnel, és fóliával lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon 1 órát pároljuk, majd a fóliát levéve megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy a szaftba is kerüljön sajt. Visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

    Én rizzsel tálaltam, de pl. a krumpli püré is remekül illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
aminala, örülök hogy Neked is ízlett, nálunk nagy kedvenc, sokszor készítem. A sütési idő, függ a sütőtől is, én mindig légkeverésnél sütöm.
aminala
Ma megcsináltam,de nekem kicsit tovább kellett sütnöm!Nagyon guszta!Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin