Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal töltött vajas lepény

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből a vajjal és egy csipet sóval, 2 tojás sárgájával és tejföllel tésztát gyúrunk.

A sertéshúst 1 kis fej vöröshagymával, vízzel, sóval puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Azután kétszer ledaráljuk, pár szem gombát is darálhatunk hozzá. Hozzáadjuk a megpárolt rizst, 1 nyers tojást, sót, borsot, kevés reszelt hagymát és 2-3 kanál tejfölt. Ezt jól összekeverjük.

A tészta felét késfok vastagságúra kinyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. Rákenjük a tölteléket, és a kinyújtott tészta másik felével beborítjuk. Megkenjük erősen sós vízzel, és szép pirosra sütjük.

Kockára vágva, forrón, salátával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss