Elkészítés: A lisztből a vajjal és egy csipet sóval, 2 tojás sárgájával és tejföllel tésztát gyúrunk.
A sertéshúst 1 kis fej vöröshagymával, vízzel, sóval puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Azután kétszer ledaráljuk, pár szem gombát is darálhatunk hozzá. Hozzáadjuk a megpárolt rizst, 1 nyers tojást, sót, borsot, kevés reszelt hagymát és 2-3 kanál tejfölt. Ezt jól összekeverjük.
A tészta felét késfok vastagságúra kinyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. Rákenjük a tölteléket, és a kinyújtott tészta másik felével beborítjuk. Megkenjük erősen sós vízzel, és szép pirosra sütjük.
Kockára vágva, forrón, salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre