Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal töltött sütőtökhajócskák

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses sütőnél 160 fokra). A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, cikkelyekre vágjuk. Tűzálló tálba tesszük, 1 centi vizet töltünk alá, letakarjuk alufóliával, és 25 percig a sütőben előpároljuk.

Közben a hús 2/3 részét az apróra vágott hagymával és a gyömbérrel serpenyőben megpirítjuk. A kenyeret apróra daraboljuk, és a megpirított hússal valamint a maradék hússal, a tojással és a sajt felével összegyúrjuk.

A masszával megtöltjük a hajócskákat, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 200 fokon (légkeverésesnél 180 fokon) 25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

A gyömbér kiválóan harmonizál a sült tök ízével. - Geegee

Ezek is érdekelhetnek

Friss