Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal töltött krumpligombóc tormás besamelmártásban

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Burgonyás tésztát készítünk úgy, hogy a főtt, összetört, kihűtött burgonyához lisztet, zsírt, tojást és kis sót adunk. Összegyúrjuk, 10-15 percig
pihentetjük, míg a töltelék elkészül.

Főtt, apró kockákra vágott marhahúst vajon fonnyasztott póréhagymával és reszelt sajttal elkeverünk.

A krumpis tésztából gombócokat készítünk, a hússal töltjük, sós vízben kifőzzük.

Besamelt készítünk tormával, tejszínnel,
tojássárgájával.

Vajazott tűzálló tálba rakjuk a gombócokat. Leöntjük a tormás mártással. Füstölt sajttal megszórjuk, és megsütjük.

Friss reszelt tormával frissíthetjük tálaláskor a tetejét.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss