Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal töltött gomba

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A húst megtisztítjuk az esetleges hártyáktól. A kimagozott paprikát felkockázzuk.
  2. Felforrósított serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd kiemeljük őket. A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz hozzáadunk 2 ek olajat. Megpirítjuk rajta a húst minden oldalán, majd kiemeljük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a húst, és majdnem puhára pároljuk.
  3. A szaftot sűrűre forraljuk. Meszórjuk a liszttel, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük 2 dl vízzel, rászórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit, és további 10 percig forraljuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
  4. A húst kiemeljük, és falatnyi darabokra vágjuk. A mártást leszűrjük, és 2 evőkanálnyit hozzáadunk a húshoz.
  5. Az egész gombafejeket és a paprikakockákat megsütjük a megmaradt olajon, majd a paprikát a húshoz forgatjuk. Megsózzuk és megborsozzuk a gombákat, majd megtöltjük a hússal. Sült baconnel díszítjük, és meglocsoljuk egy kevés tejföllel. Párolt rizs illik hozzá.
A túl sok kakukkfűtől gyógyszer ízű lesz az étel. A töltött gombába és mellé is leginkább pinot noir illik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss