Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal töltött almás céklakarika

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • cékla - fejenként 1 db
  • alma - fejenként 1 db
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált szárnyashús
  • 1 db hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 dl rizs
  • bors
  • őrölt kömény
  • kurkuma
  • reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A reszelt sajt és a rizs kivételével a töltelék hozzávalóiból egy kevés vízzel pörköltes keveréket készítek. Egy másik edényben a megmosott rizst sós vízben megfőzőm, leszűröm, és a hússal összekeverem.

A céklát megfőzőm, lepucolom, és 2 cm-es karikákra vágom. A belsejéből késsel egy kicsit kivájok, ez megy majd a töltelékbe. Az almát is megpucolom, 2 cm-es karikákra vágom, de csak a nagyobb középső szeleteket használom fel, a többi megy a töltelékbe felkockázva. A húsos rizses keverékbe belerakom a cékla- és almakockákat.

Egy jénai tál tetejét kivajazom, belerakom alulra a céklakarikákat, rá a kivájt almakarikákat, megsózom, majd kézzel ráhalmozom a tölteléket (jó púposan), megszórom sajttal, és fedőnek az alját ráfordítom.

200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm.

Megjegyzés

Húsmentesen is készíthető. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss