Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal és zöldséggel töltött pestoszószos palacsinta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz (vagy sima víz)
  • kis olaj
  • késhegynyi só
  • kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 2 fej hagyma
  • 80 dkg csirkemellfilé (vagy pulykamellfilé)
  • 60 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fehérbors
  • oregano
  • Az öntethez:
  • 3 dl 20%-os főzőtejszín
  • pesto
  • bors
  • oregano
  • Valamint:
  • 12 dkg reszelt trappista sajt
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük (a tészta híg, tejszínsűrűségű), majd nagyjából 1 órát állni hagyjuk.

Következik a töltelék elkészítése. A csirke- (vagy pulyka) mellfilét egészen apróra vágjuk. A 2 fej hagymát felapírtjuk apró kockákra, majd egy nagy méretű serpenyőben, napraforgóolajon üvegesre pirítjuk. Ezek után hozzáadjuk a feldarabolt húst, kicsit később pedig a vékonyra szeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk (fehér és fekete egyaránt), és addig főzzük őket össze, míg a hús ki nem fehéredik. Mivel ennek az ételnek az ízvilágát az erős, mediterrán jellegű fűszerezés határozza meg, érdemes bőven szórni bele a fűszereket.
Ezután hozzáöntjük a korábban kiolvasztott zöldségkeveréket, még sózzuk, borsozzuk, valamint oreganót is szórunk bele. Ezt a keveréket tovább főzzük még legalább 10 percig, majd levesszük a tűzről.

Ezt követően kevés olajon (vagy vajon) kisütjük a palacsintákat. Nagyjából 10 db jön ki ennyi tésztából.

Az öntet elkészítéséhez egy kis tálat veszünk, amibe beleöntjük a főzőtejszínt, 6-7 teáskanálnyi pestót adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és egy kis oreganót is teszünk bele (a szósz halványzöld színű lesz).

A palacsintákat megtöljük a töltelékkel, öntünk rá a szószból, majd negyedbe hajtogatjuk, a tetejét is meglocsoljuk, reszelt sajtot szórunk rá. Az elkészített palacsintákat olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 10 percre a sütőbe tesszük pirításra.
Még melegen tálaljuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss