Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsrudak szalonnába tekerve

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • erős paprika, ízlés szerint
  • 20 dkg szeletelt húsos szalonna
  • 20 dkg cukkíni
  • 1 fej tetszőleges saláta

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A burgonyát alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk, és alufóliába csomagoljuk.

    Elkészítés: A burgonyákat a parázsba tesszük, és kb. 20 percig sütjük. A darált húsokat összekeverjük az oregánóval, ízlés szerint erős paprikával, a hagymával, a fokhagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A masszából kis rudakat formázunk (12-16 db), és minden rudacskát betekerünk a szalonnába. Pálcára húzzuk, és parázs fölött, vagy rostlapon megsütjük. A cukkinit megmossuk, felszeleteljük, megsózzuk, és a hús mellett pár percig sütjük. Tálaláskor a sült cukkinit, a burgonyát és tetszőleges salátát teszünk a tányérra, és arra helyezzük a pálcikán sült húsokat.

    Munka: kb. 40 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 785 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin