Húsraguval töltött padlizsán

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált marhahús
  • 4 ek olaj
  • 8 db paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 db koktélparadicsom

Elkészítés

    1.

    Hosszában vágjuk félbe a padlizsánokat. Kaparjuk ki a belsejüket, és kockázzuk fel. Sózzuk meg, tegyük tűzálló tálba és süssük 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig.

    2.

    A töltelékhez pirítsuk meg a darált húst forró olajon. Negyedeljük el a paradicsomokat, a csilit magozzuk ki, és vágjuk finomra a hagymával és a fokhagymával együtt. Süssük a hagymát üvegesre a felforrósított olívaolajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a csilit, végül pedig a padlizsánkockákat. Keverjük a töltelékhez a húst, a felaprított petrezselymet, a paradicsomot, végül sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.

    3.

    Töltsük meg az előkészített padlizsánfeleket a raguval, tegyünk rájuk 1-1 db koktélparadicsomot, hintsük meg reszelt sajttal és süssük 180 fokon 20 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin