Keress receptre vagy hozzávalóra

Húspástétom

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéshús (csirke vagy pulyka is lehet)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • majoránna

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk.

    A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és kockára vágjuk.

    A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajat egy lábasban, felmelegítjük, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg kifehéredik, kevés levet enged. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, az apróra vágott fokhagymával, és jól összekeverjük. Lefedve, lassú tűzön, rövid lével, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Ezután lehűtjük.

    A lehűtött húst ledaráljuk vagy mixeljük aprítógépben a tojásokkal. Beletesszük a vajat, a mustárt, csipet majoránnát, és jól kikeverjük.

    Zsemlével, kenyérrel kínáljuk, zöldpaprikával, paradicsommal a legfinomabb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Budapest 10 évvel ezelőtt
Húspástétom variáció Ha marad sült hús, vagy levesben főtt hús és "ad abszurdum" nem tudunk vele mit kezdeni, akkor érdemes kipróbálni ezt a változatot. Hagymás száraz rántottát készítünk két tojásból és a maradék hússal együtt kétszer ledaráljuk. diónyi vajjal, tejföllel, kevés citromlével és a citrom reszelt héjjával kikeverjük, fehér borssal kevés mustárral sóval ízesítjük. Hoszzúkás tálon megformázva, késhegyyel kicsit cifrázva nagyon jól mutat és piritóssal nagyon finom vacsora. Fogysztás elött egy órára hűtőbe tesszük. A hús mennyisége kb 25 .30 dkg.

Hasonló Receptek

Magazin