Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húspástétom

MME MME
1 4/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk.

A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és kockára vágjuk.

A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajat egy lábasban, felmelegítjük, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg kifehéredik, kevés levet enged. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, az apróra vágott fokhagymával, és jól összekeverjük. Lefedve, lassú tűzön, rövid lével, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Ezután lehűtjük.

A lehűtött húst ledaráljuk vagy mixeljük aprítógépben a tojásokkal. Beletesszük a vajat, a mustárt, csipet majoránnát, és jól kikeverjük.

Zsemlével, kenyérrel kínáljuk, zöldpaprikával, paradicsommal a legfinomabb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss