Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Húspástétom

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Húspástétom

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 391
  • Elküldve: 18

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk. A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Az olajat egy lábasban, felmelegítjük, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg kifehéredik, és kevés levet enged. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, az apróra vágott fokhagymával, és jól összekeverjük. Lefedve, lassú tűzön, rövid lével, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Ezután lehűtjük. A lehűtött húst apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és egy mély tálba tesszük. A tojásokat villával összetörjük, és a húsmasszához adjuk. Beletesszük a margarint, a mustárt, csipet majoránnát, és jól kikeverjük. Zsemlét, kis veknit vastagon megkenünk a pástétommal, zöldpaprikát teszünk rá, és máris kész a finom tízórai.

Megjegyzés:

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 1260 kJ/300 kcal



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2007. november 5. (hétfő) 08:00
    Húspástétom variáció Ha marad sült hús, vagy levesben főtt hús és "ad abszurdum" nem tudunk vele mit kezdeni, akkor érdemes kipróbálni ezt a változatot. Hagymás száraz rántottát készítünk két tojásból és a maradék hússal együtt kétszer ledaráljuk. diónyi vajjal, tejföllel, kevés citromlével és a citrom reszelt héjjával kikeverjük, fehér borssal kevés mustárral sóval ízesítjük. Hoszzúkás tálon megformázva, késhegyyel kicsit cifrázva nagyon jól mutat és piritóssal nagyon finom vacsora. Fogysztás elött egy órára hűtőbe tesszük. A hús mennyisége kb 25 .30 dkg.
Receptválogatás
Töltött csirke - egészben és részben
Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Hólabda torta V. Hólabda torta V.
Oreo keksz házilag Oreo keksz házilag
Húsvéti koszorú Húsvéti koszorú
Húsvéti saláta Húsvéti saláta
Fehérboros retekleves Fehérboros retekleves
Gyors csokis keksz Gyors csokis keksz
Fokhagymás csirkemell rizibizivel Fokhagymás csirkemell rizibizivel
Csirkemelles rakott karfiol Csirkemelles rakott karfiol
Tárcsán sült ropogós pontyszeletek Tárcsán sült ropogós pontyszeletek
Fűszeres pácban érlelt sült karajszeletek Fűszeres pácban érlelt sült karajszeletek
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a húsvéti előkészületeket DYRAS termékekkel

A Húsvét közeledtével a háziasszonyok 99,9%-ának minden nap legalább egyszer eszébe jut a sütés, a főzés vagy a takarítás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

Napi tipp
Húsvét idején a kalácsot nem csak a sonka mellé fogyaszthatjuk, hanem többféle ételt is készíthetünk belőle. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept