Húspástétom

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéshús (csirke vagy pulyka is lehet)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • majoránna

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk.

    A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és kockára vágjuk.

    A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajat egy lábasban, felmelegítjük, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg kifehéredik, kevés levet enged. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, az apróra vágott fokhagymával, és jól összekeverjük. Lefedve, lassú tűzön, rövid lével, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Ezután lehűtjük.

    A lehűtött húst ledaráljuk vagy mixeljük aprítógépben a tojásokkal. Beletesszük a vajat, a mustárt, csipet majoránnát, és jól kikeverjük.

    Zsemlével, kenyérrel kínáljuk, zöldpaprikával, paradicsommal a legfinomabb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dr.Dobrovich Mária 9 évvel ezelőtt
Húspástétom variáció Ha marad sült hús, vagy levesben főtt hús és "ad abszurdum" nem tudunk vele mit kezdeni, akkor érdemes kipróbálni ezt a változatot. Hagymás száraz rántottát készítünk két tojásból és a maradék hússal együtt kétszer ledaráljuk. diónyi vajjal, tejföllel, kevés citromlével és a citrom reszelt héjjával kikeverjük, fehér borssal kevés mustárral sóval ízesítjük. Hoszzúkás tálon megformázva, késhegyyel kicsit cifrázva nagyon jól mutat és piritóssal nagyon finom vacsora. Fogysztás elött egy órára hűtőbe tesszük. A hús mennyisége kb 25 .30 dkg.

Hasonló Receptek