Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húspástétom szalonnában

MME MME
4.5/5
120 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 1 zöld húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg fehér szalonna
  • 10 dkg füstölt tarja
  • 8 dkg kenyér
  • 80 dkg darált sertéshús (szaftos)
  • 1/2 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • A mártáshoz 4 személyre(!):
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1,5 evőkanál ecetes torma
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

Előkészítés: A paprikát megmossuk, húsát apróra felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A fehér szalonnát és a füstölt tarját apró kockára vágjuk. A kenyérnek kiszedjük a belét, és kicsit megáztatjuk vízben, majd jól kinyomjuk.

Elkészítés: Alaposan összekeverjük a kenyeret, a darált húst és a fűszereket, hozzáadjuk a tejszínt, a fokhagymát, a kapribogyót. Beledolgozzuk a szalonnát, a paprikát, és a füstölt tarját. Alufóliát kiterítünk, és egymás mellé ráfektetjük a szeletelt bacont (két tekercset készítsünk, hogy ne legyen nagyon nagy a rúd), majd megkenjük a masszával és feltekerjük, mint a piskótatekercset. Betekerjük a fóliába, jól megszorítjuk, és tepsibe tesszük. A sütőt a legkisebb fokozatra előmelegítjük. Vizet öntünk a tekercsek alá, úgy, hogy félig vízben legyenek. Az előmelegített sütőben 50 percig hagyjuk sülni-párolódni. Amikor elkészült, tálcára tesszük, és még becsomagolva hagyjuk kihűlni. A hideg pástétomot kibontjuk, felszeleteljük, a frissen elkészített mártással kínáljuk. Ehhez kikeverjük a majonézt a tormával és a tejföllel. Salátát is adhatunk mellé.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 842 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss