Elkészítés: Apró kockára vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük egy kevés olajon. Akkor hozzáadjuk a darált csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítgatjuk tovább.
Közben megtisztítunk és dobókocka nagyságúra vágjuk a tököt és egy hasonló méretű padlizsánt, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Tovább folytatjuk a dinsztelést addig, amíg majd minden levét elfövi. Végezetül kihűtjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát és a 2 tojást, majd alaposan összekeverjük.
A vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, kibélelünk vele egy hosszúkás, keskeny tepsit úgy, hogy a két széle túllógjon és lecsüngjön a tepsi oldalán. A töltelék felét belekanalazzuk az aljára, a közepébe helyezzük a sült paprika szeleteket, majd rákenjük a maradék tölteléket.
A tészta széleit aztán ráhajtjuk a töltelékre, felvert tojással lekenjük és sütőben addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
A tésztája foszlósan ropogós, a tölteléke ízletesen szaftos lett.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre