Húsos-tökös pite

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 kanál olaj
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 25 dkg főzőtök
  • 1 padlizsán
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 4 kanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • bors
  • 40 dkg fagyasztott vajas tészta
  • 3 sült paprika (elhagyható)
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: Apró kockára vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük egy kevés olajon. Akkor hozzáadjuk a darált csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítgatjuk tovább.

    Közben megtisztítunk és dobókocka nagyságúra vágjuk a tököt és egy hasonló méretű padlizsánt, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Tovább folytatjuk a dinsztelést addig, amíg majd minden levét elfövi. Végezetül kihűtjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát és a 2 tojást, majd alaposan összekeverjük.

    A vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, kibélelünk vele egy hosszúkás, keskeny tepsit úgy, hogy a két széle túllógjon és lecsüngjön a tepsi oldalán. A töltelék felét belekanalazzuk az aljára, a közepébe helyezzük a sült paprika szeleteket, majd rákenjük a maradék tölteléket.

    A tészta széleit aztán ráhajtjuk a töltelékre, felvert tojással lekenjük és sütőben addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.

    A tésztája foszlósan ropogós, a tölteléke ízletesen szaftos lett.

Megjegyzés

Vágjatok egy jó vastag szeletet, fogjatok egy hideg kovászos uborkát, töltsetek egy korsó habzó sört, bizonyára nem fogjátok megbánni.

Sebestyen Ildiko
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin