Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-tökös pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Apró kockára vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük egy kevés olajon. Akkor hozzáadjuk a darált csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítgatjuk tovább.

Közben megtisztítunk és dobókocka nagyságúra vágjuk a tököt és egy hasonló méretű padlizsánt, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Tovább folytatjuk a dinsztelést addig, amíg majd minden levét elfövi. Végezetül kihűtjük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát és a 2 tojást, majd alaposan összekeverjük.

A vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, kibélelünk vele egy hosszúkás, keskeny tepsit úgy, hogy a két széle túllógjon és lecsüngjön a tepsi oldalán. A töltelék felét belekanalazzuk az aljára, a közepébe helyezzük a sült paprika szeleteket, majd rákenjük a maradék tölteléket.

A tészta széleit aztán ráhajtjuk a töltelékre, felvert tojással lekenjük és sütőben addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.

A tésztája foszlósan ropogós, a tölteléke ízletesen szaftos lett.

Megjegyzés

Vágjatok egy jó vastag szeletet, fogjatok egy hideg kovászos uborkát, töltsetek egy korsó habzó sört, bizonyára nem fogjátok megbánni. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss