Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos tészta csőben sütve

MME MME
3.6/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst úgy kezdem elkészíteni, mint egy pörköltet: az apróra vágott hagymát (3-4 fej ízlés szerint) megdinsztelem az olajon, megfűszerezem sóval, borssal, paprikával, majd egy kis vízzel, de nem túl sokkal, elkezdem főzni. A lényeg, hogy legyen ízes leve, mert szükség lesz rá.
A tésztát csupán félig kell megfőzni!!!!!
Amikor ez a kettő készen van, egy tepsiben összekeverem, és a sütőben készítem tovább. Itt a tészta felszívja a pörköltalap levét, és sokkal finomabb lesz. Mikor a tészta megpuhult, és a tepsiben a teteje kicsit megbarnult, készen van.
A maradék 1-2 fej hagymát szintén apróra vágom, és a tejföllel összekeverem, hagyom egy kicsit állni, hogy a tejföl átvegye a hagyma zamatát, majd mikor készen van a tészta, ezzel az öntettel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss