Keress receptre vagy hozzávalóra

Húsos-tejfölös zöldbableves

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • A húsos alaphoz:
  • 1 db csirkemell
  • 1 db paradicsom
  • 1 db erőspaprika
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • majoranna
  • bors
  • 1 ek sertészsír
  • A leveshez:
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 30 dkg zöldbab
  • 1/2 db babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A nokedlihez és a habaráshoz:
  • 1 db tojás
  • liszt
  • 1 doboz tejföl (kicsi)

Elkészítés

    1. A felaprított hagymát egy kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt és felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk majorannával.
    2. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, végül meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
    3. Ezalatt megpucoljuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Ha kész az alap, beletesszük a zöldségeket és a babérlevelelet, felöntjük vízzel, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
    4. A tojásból egy kevés liszttel és egy csipet sóval nokedlit készítünk, majd beleszaggatjuk a levesbe. A tejfölt összekeverjük két kanál liszttel, majd merünk rá a leves főzőlevéből. Csomómentesre keverjük, és a leveshez adjuk.

Megjegyzés

Hús nélkül is nagyon finom.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bednem 3 évvel ezelőtt
Ideális hétközbeni ebéd/vacsora, bármilyen hússal vagy nélküle. Gyors és laktató.
edcsika 6 évvel ezelőtt
Én hús nélkül készítettem, de így is isteni lett!!! Köszönöm.
simonani 7 évvel ezelőtt
Ja még annyit: a vőm szeretné, ha ezt a levest füstölt hússal készíteném- ami nem lehet rossz- sőt!!! Ha odaérek leírom, de Te is elkészítheted!
simonani 7 évvel ezelőtt
Andika! Ha még 1 csokor kaprot is vágsz bele, olyan mint ha palóc leves lenne! Próbáld ki! Puszi Ani.

Hasonló Receptek

Magazin