Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt ( a szárítottnál nem kötelező, de ajánlott). A lisztet, a porcukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, a sót és a kovászt jól összedolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a húst és a fűszereket összekeverjük, és állni hagyjuk fél órát. Ezután a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd ráöntjük a húst. 10-15 percig lassú tűzön főzzük.
Ha a tészta megkelt, késhegynyi vastagságúra nyújtjuk, és 8x8 cm-es kockákat vágunk belőle. A tészta egyik oldalára tölteléket halmozunk, majd ráhajtjuk a másik oldalt. A széleket gondosan összenyomkodjuk, ha szükséges, villával rásegíthetünk.
Kivajazott tepsiben 180 fokra melegített sütőbe toljuk, előtte tetejüket olvasztott vajjal vagy tojássárgájával megkenjük.
Én kétszer szoktam megkenni a táskákat, rögtön a sütés előtt és a vége felé, hogy finom puha maradjon a tészta. 25-30 perc a sütőben bőven elég nekik.