Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos taco házi tortillából - paleo recept!

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tortillához:
  • 8,5 dkg kókuszliszt
  • 2,5 dl kókusztej vagy mandulatej
  • 4 db tojás
  • 1 mk só
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg csirkemell, vagy sertéscomb
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 5-6 ek kókuszzsír
  • 1 db kápia paprika vagy kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 2 szál újhagyma
  • 1 tk őrölt római kömény vagy fajita fűszerkeverék

Elkészítés

 

  1. A tortilla hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és teflonos, vagy kerámia bevonatú serpenyőben 6-8 lapocskát sütünk belőle, úgy mint ha palacsintát sütnénk. Én nem használok a sütéshez zsiradékot. A kész lapokat egy tányérra helyezzük, és egy másik tányérral lefedjük.
  2. A kókuszzsíron feltesszük a karikára vágott újhagymát és a felkockázott húst pirítani. A paprikát és a cukkínit is felkockázzuk, majd az olíva olajjal összekeverjük és félre tesszük. Amikor a hús minden oldala már matt, sózzuk és hozzá adjuk a fűszert. Közepes lángon tovább pirítjuk. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, hozzáadjuk az olajban pihenő zöldségeket és egy fedő alatt, alacsonyabb lángon párolni kezdjük.
  3. Tálalásnál a még a serpenyőben sistergő húst a tortilla lapok mellé tesszük az asztalon.
  4. Készíthetünk hozzá házi majonézt, vagy kókuszjoghurtból fokhagymás öntetet. Szeletelhetünk mellé avokádót is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss