Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos spenót (Lehme biszbanah)

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg spenót
  • 40 dkg sovány hús darálva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • kevés őrölt bors és szegfűbors
  • csipetnyi fahéj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés

    Elkészítése: A megmosottspenótot szárastól főzzük néhány percig. Vigyázzunk, hogy friss zöld színét ne veszítse el. Szűrjük le. A felforrósított olívaolajon pirítsuk meg a darált húst, adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, végül a spenótleveleket. Egy-két percig forraljuk össze, majd citromlével meglocsolva tálaljuk. Rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés

Ajánlat: ha kevés joghurtot is teszünk az asztalra, ki-ki ízlése szerint tehet belőle a húsos spenótra. Finom, friss ízt ad.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

parakaktusz
Meg van őrülve ez a portál, nem ehhez a recepthez írtam a hozzászólást :S
parakaktusz
Nagyon finom volt, köszi a receptet. Azért egy kérdést feltennék: direkt marad a cukkini ilyen ropogós, mondhatnám nyers, vagy csak kimaradt a receptből a párolás? Nekem nagyon ízlett ilyen frissen, de a párom kérte, hogy legközelebb csináljak valamit, hogy puha legyen a cukkini. Még egyszer köszönöm a receptet! Üdv!

Hasonló Receptek

Magazin