Elkészítés: A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, majd forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük.
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd a felhevített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük.
A húst körülbelül 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A mozzarella felét felszeleteljük, és a húsra fektetjük. A tejfölt a tojással elkeverjük, hozzáadjuk a felaprított metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk, és a sajtra öntjük. A tetejét kirakjuk a karfiolrózsákkal, végül megszórjuk a megmaradt mozzarellával.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre