Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-sajtos karfioltorta

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, majd forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük.

A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd a felhevített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük.

A húst körülbelül 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A mozzarella felét felszeleteljük, és a húsra fektetjük. A tejfölt a tojással elkeverjük, hozzáadjuk a felaprított metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk, és a sajtra öntjük. A tetejét kirakjuk a karfiolrózsákkal, végül megszórjuk a megmaradt mozzarellával.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss