Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos-rizses rakott brokkoli

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg brokkoli
  • 20 dkg rizs (vagy 2 tasak gyors rizs)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • bors
  • 1 dl olaj

Elkészítés

    1. A darált húst pár percig forró olajon pirítjuk, a tűzről lehúzva pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk. A brokkolit rózsáira szétszedve 2-3 percig sós vízben főzzük (sütés közben teljesen megpuhul). A rizst szintén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a hússal összekeverjük.
    2. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy jénai tálat kivajazunk vagy olajjal kikenünk. Elterítjük a brokkoli felét, a rizses-húsos masszát ráhalmozzuk, erre rakjuk a maradék zöldséget. A simára kevert tejföllel megkenjük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

    RAKOTT KARALÁBé >>> 

    RAKOTT KARFIOL >>>  

    KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Rohonyi
Sziasztok! Elsőre egy kicsit hiányoltam belőle a sokkal több fűszert! Következő alkalommal a husit úgy készítettem el: Hagyma üvegesre, rá a husi kifehéredésig, paradicsompüré és az elengedhetetlen kakukkfű, oregáno, só, bors. Viszont arra nagyon ügyelni kell, hogy kevés oliván pirítsátok a hagymát,mert egyébként baromi olajos lesz a sütéskor. Nekem így sokkal jobban bejött, persze ízlések és pofonok :) Sok sikert!!!

Hasonló Receptek

Magazin