Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos rétesbatyu

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap
  • 2 ek olaj
  • 1 db tojás
  • liszt a nyújtáshoz
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált hús
  • 5 dkg felaprított kolbász
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A hagymát felkarikázzuk, és üvegesre pirítjuk az olaj on. Hozzáadjuk a darált húst és a kolbászt, megsózzuk, megborsozzuk, és mérsékelt lángon további 5 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, és ezzel is pirítjuk 1 percig. Rákanalazzuk a tejfölt, 2 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
    2. Lisztezett felületen kis négyzetekre vágjuk a réteslapot. Megkenjük őket olaj jal, a szélüket pedig a felvert tojás felével. Rájuk halmozzuk a húsos tölteléket, és összecsippentjük a tésztalapok négy sarkát.
    3. A kész batyukat is megkenjük tojással, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokos sütőbe toljuk 15-20 percre.
A húsos ragut addig főzzük, amíg a felesleges folyadék el nem párolog, különben túl híg lesz a töltelék, és eláztatja a réteslapot.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin