Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos rétesbatyu

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkarikázzuk, és üvegesre pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és a kolbászt, megsózzuk, megborsozzuk, és mérsékelt lángon további 5 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, és ezzel is pirítjuk 1 percig. Rákanalazzuk a tejfölt, 2 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Lisztezett felületen kis négyzetekre vágjuk a réteslapot. Megkenjük őket olajjal, a szélüket pedig a felvert tojás felével. Rájuk halmozzuk a húsos tölteléket, és összecsippentjük a tésztalapok négy sarkát.
  3. A kész batyukat is megkenjük tojással, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokos sütőbe toljuk 15-20 percre.
A húsos ragut addig főzzük, amíg a felesleges folyadék el nem párolog, különben túl híg lesz a töltelék, és eláztatja a réteslapot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss