Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos rétes

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 tojássárgája
  • 1/2 teáakanál só
  • zsemlemorzsa a szóráshoz
  • 1 tojássárgája a tészta kenéséhez
  • A töltelékhez:
  • 2 piros húsú paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vegyes, vágott zöldfűszer
  • 50 dkg darált hús (vegyes)
  • 20 dkg paprikás vajkrém

Elkészítés

    Előkészítés: A lisztet összegyúrjuk az olajjal, a tojássárgákkal, a sóval és 125 ml vízzel. Alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz. Letakarjuk, és 1 órát pihentetjük. Közben a paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

    Elkészítés: A darált húshoz keverjük a paprikát, a hagymát, a zöldfűszereket, sóval és borssal ízesítjük, és beledolgozzuk a vajkrémet. Két réteg folpack között kb. 3-4 mm vastag 30 x 30 cm nagyságú négyzetté nyújtjuk. A tésztát lisztezett konyharuha közepére fektetjük, és kézfejünkkel húzogatva hajszálvékonyra kinyújtjuk, kb. 40 x 40 cm négyzetet kell kapnunk. Megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. A tészta közepére borítjuk a húsmasszát, a tésztaszéleket visszahajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A rétest a tepsire fektetjük, megkenjük a tojássárgájával, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Szeletelve kínáljuk. Paradicsommártást kínálhatunk hozzá.

    Munka: kb. 1 óra
    Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
    1 adag: 317 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin