Házi húsos ravioli mascarponés paprikamártással

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 1 tk só
  • kb 0,5 dl víz
  • 1 ek olivaolaj
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált marha vagy sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 4 ek olaj
  • bors
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • A mártáshoz:
  • 15 dkg krémsajt
  • 1 db kápia paprika
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 ek Piros Arany
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • bors
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A tálaláshoz:
  • reszelt parmezán sajt ízlés szerint

Elkészítés

    1. A lisztet mérjük ki, majd tegyük egy nyújtódeszkára. Közepére üssük a tojásokat és egy villa segítségével keverjük el a liszttel. Beleszórunk egy teáskanál sót, és az olivaolajat is hozzáadjuk. Amikor villával már nehéz dolgozni, akkor kézzel kezdjük összegyúrni. Csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy segítsen az összeállításban. Keményebb tésztát kell kapjunk! Szobahőmérsékleten, letakarva hagyjuk a tésztát pihenni kb 1 órán át.
    2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Kb. 15 perc alatt összesütjük, majd félrehúzzuk a tűzről és kihűtjük. Ezután belekeverjük a reszelt parmezánt, a krémsajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
    3. A tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket, enyhén lisztezett felületen, vékonyra nyújtjuk egy sodrófával. Az egyes részekből kis golyókat gyúrunk és amennyire csak tudjuk, annyira vékonyra nyújtjuk őket. A két tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk egy lisztezett felületre. Egy-egy teáskanál tölteléket ráhalmozunk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyunk kb. 5 centiméteres távolságot a halmok között.
    4. A halmok közötti részeket, a felvert tojással lekenjük. Ráhelyezünk egy üres tésztacsíkot, amit két töltelékkupac között lenyomkodunk, majd kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Ha tartunk attól, hogy a töltelék kifolyik, akkor a körök széleit még villával nyomkodjuk le. Ezt a folyamatot a másik két tésztalappal ugyanígy megcsináljuk. A tésztabatyukat forrásban lévő sós vízbe rakjuk, kifőzzük, leszűrjük.
    5. Elkészítjük a paprikamártást: az olajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott kápia paprikát, és összesütjük. A krémsajttal elkeverjük, és ízesítjük sóval, borssal, Piros Arannyal. Felöntjük a tejszínnel, és pár perc alatt összeforraljuk. A végén friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
    6. A frissen kifőzött házi raviolinkat bőségesen meglocsoljuk a mártással, és, aki szereti, parmezánnal megszórva fogyaszthatja.

Megjegyzés

A ravioli egy olasz tészta kedvenc! Egy ízletes töltelék és egy finom mártás szükséges hozzá és készen is van egy fenséges étel.

Malmos Szilvia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin