Húsos rakott tészta

default user icon
6 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 50 dkg rövid csőtészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg friss spenót
  • 3 evőkanál olaj
  • 60 dkg darált hús
  • 2 tojás
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, apró darabokra tépkedjük.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 15 percen át pároljuk. Belekeverjük a megtisztított a spenótot. Amikor levelei összeestek, levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával, és a spenótos hússal. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben addig pirítjuk, amíg szépen megpirul. Felszeleteljük és tálaljuk. Kínálhatunk mellé külön tejfölt is.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
    1 adag: 1009 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nagy Anna 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom volt, nagy sikert aratott itthon. Köszönöm a receptet!
Árvai Krisztina 5 évvel ezelőtt
Kipróbáltam, tényleg nagyon fincsi!!! :)
Balogh Anita 6 évvel ezelőtt
Köszi szépen a receptet, megcsináltam és nagyon finom volt :):)
Pickl Ágnes 6 évvel ezelőtt
Fagyasztott spenóttal csináltam (45 dkg). Egyszerű, gyors és nagyon finom! Szuper recept.
Mészáros Zsuzsanna 6 évvel ezelőtt
Nem volt itthon darálthúsom és pörköltel helyettesitettem,több spenótott raktam hozzá és isteni lett.Gratulálok a recepthez!
Sterczer Hilda 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom mindenkinek ajánlom! Ha legközelebb elkészítem dupa mennyiségű spenótot teszek bele, mert így inkább csak színt kap tőle az étel. Egy kicsit több fűszert is elbír (én pakisztáni fűszerkeverékkel bolondítottam meg, de kinek mi van othon).

Hasonló Receptek

Magazin