Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos rakott burgonya szerecsendióval

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg burgonya
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 mk őrölt szerecsendió
  • 4 ek paradicsompüré
  • 15 dkg gomba
  • 1 mk kristálycukor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek vaj
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

    1. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Annyi vízbe tesszük, amennyi ellepi, majd felhasználás előtt leszűrjük, sózzuk, borsozzuk.
    2. A vöröshagymát meghámozzuk, és finomra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát és a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a szerecsendióval. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét és 50 ml vizet. Kis lángon, lefedve 30 percig pároljuk, ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt vizet.
    3. Hozzáadjuk a húshoz a megtisztított, feldarabolt gombát, és együtt pároljuk további 5 percig. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a megtisztított, felaprított petrezselyemmel és a cukorral.
    4. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Beletesszük a burgonya felét, erre halmozzuk a gombás hús 3/4-ét, erre kerül a burgonya másik fele, majd a befedjük a maradék gombás hússal. Megszórjuk a reszelt sajttal, és180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45-50 percre.

    LENCSÉS, CUKKINIS RAKOTT BURGONYA>>> 

    HÁZIAS RAKOTT BURGONYA>>> 

    HÁROMSAJTOS RAKOTT KRUMPLI>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin