Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos rakott brokkoli

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 3 ek olaj
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 mk só (csapott)
  • 1 csipet őrölt bors (nagy)
  • 1 mk házi fokhagymakrém (vagy 2 gerezd fokhagyma)
  • 1 mk házi ételízesítő
  • 12 dkg rizs
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

    1. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A brokkolit közepes rózsákra szedjük, majd sós, lobogó vízben, lefedve kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Jéghideg vízbe szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
    2. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, és fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) és ételízesítővel ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve puhára főzzük. A rizst a szokásos módon sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
    3. Egy közepes méretű tepsit kikenünk vékonyan vajjal, majd az alján elosztjuk a lecsepegett brokkolit, és meghintjük egy kevés sóval. Ha puha a hús, és elfőtte a levét, akkor összekeverjük a rizzsel, és egyenletesen elsimítjuk a brokkoli tetején.
    4. A tejföl t simára keverjük a tojással, és a rizses rétegre kenjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajt tal. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt 200 fokon hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.

    7 EGYSZERŰ CSIRKÉS EGYTÁLÉTEL HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

    9 KÖNNYŰ EGYTÁLÉTEL, AMIT MINDEN NAP MEG TUDNÁNK ENNI! >>> 

    ISTENI RAKOTT FINOMSÁGOK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin