Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos pogácsa az Édes nagyik konyhájából

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

1 kg főtt, áttört burgonyát összegyúrunk 1 lapos evőkanál sóval, 2 evőkanál zsírral, 30 dkg liszttel majd körülbelül 3 mm vastagságura kinyújtjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket: a vékony csíkokra vágott csirkemellet megsózunk, lisztben megforgatjuk, majd olajban készre sütjük.

A csirkemelleket ráhelyezzük a tésztára, körbevágjuk, a két végét összehajtjuk és a széleit összenyomkodjuk.

Az így kapott kis pogácsákat tepsibe helyezzük és 20-25 percen keresztül 180-190 fokon, átfordítva pirosra sütjük.

A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss