1 kg főtt, áttört burgonyát összegyúrunk 1 lapos evőkanál sóval, 2 evőkanál zsírral, 30 dkg liszttel majd körülbelül 3 mm vastagságura kinyújtjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a vékony csíkokra vágott csirkemellet megsózunk, lisztben megforgatjuk, majd olajban készre sütjük.
A csirkemelleket ráhelyezzük a tésztára, körbevágjuk, a két végét összehajtjuk és a széleit összenyomkodjuk.
Az így kapott kis pogácsákat tepsibe helyezzük és 20-25 percen keresztül 180-190 fokon, átfordítva pirosra sütjük.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre