Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos paraszttál

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

1.

A szárított gombát és az aszalt szilvát meleg vízbe áztatjuk. A hagymát finomra vágjuk. A megtisztított káposztát felcsíkozzuk. A savanyú káposztát leöblítjük, lecsepegtetjük, majd felprítjuk. A megtisztított sertéslapockát, valamint a füstölt császárhúst felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.

2.

A sertészsírt felforrósítjuk, majd üvegesre sütjük hagymát. Hozzáadjuk a húsokat és a kolbászt, majd az egészet megpirítjuk kissé, aztán hozzáforgatjuk a lecsepegtetett gombát és szilvát, valamint a kétféle káposztát.

3.

Megsózzuk, ízesítjük az őrölt pirospaprikával, a babérlevéllel és a fekete borssal. Az ételt felöntjük a vörösborral és 1 dl vízzel. Lefedjük és közepes lángon 2 órán keresztül főzzük. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

RAKOTT KÁPOSZTA - A HAGYOMÁNYOS RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss