Húsos paraszttál

Hozzávalók

  • 5 dkg szárított gomba
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 1 fej hagyma
  • 40 dkg káposzta
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg sertéslapocka
  • 20 dkg füstölt császárhús
  • 20 dkg kolbász
  • 2 ek sertészsír
  • 1-2 tk őrölt pirospaprika
  • 3 db babérlevél
  • 6 szem fekete bors
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

    1.

    Áztassuk meleg vízbe a szárított gombát és az aszalt szilvát. Vágjuk finomra a hagymát. Csíkozzuk fel a megtisztított káposztát. Öblítsük és csepegtessük le a savanyú káposztát, majd aprítsuk fel. Kockázzuk fel a megtisztított sertéslapockát, valamint a füstölt császárhúst. Végül karikázzuk fel a kolbászt.

    2.

    Forrósítsuk meg a sertészsírt, majd süssük rajta üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a húsokat és a kolbászt, majd az egészet pirítsuk meg kissé. Forgassuk hozzá a lecsepegtetett gombát és szilvát, valamint a kétféle káposztát.

    3.

    Sózzuk meg, majd ízesítsük az őrölt pirospaprikával, a babérlevéllel és a fekete borssal. Öntsük fel az ételt a vörösborral és 1 dl vízzel. Fedjük le, és közepes lángon főzzük 2 órán keresztül. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek