Elkészítés: Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát, azután ráteszem a darált húst, az összevágott paradicsomokat és a fűszereket, összekeverem, felengedem 2-3 deci vízzel, majd fedő alatt kb. fél óráig párolom. A padlizsánokat megmosom (nem hámozom meg), kb. másfél centis élű kockákra vágom, majd ráteszem a párolódó húsra, és fedő alatt az egészet megint további kb. fél óráig párolom. Ekkor a fedőt leveszem, beleteszem a párolódó raguba a pohár tejfölt, nagylukú reszelőn belereszelem a sajtokat, és belenyomom a fokhagymát. További pár percig főzöm, amíg elolvad a sajt, és a szósz kicsit összesűrűsödik.
Szarvacska tésztával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre