Elkészítés: A darált húst összedolgozzuk az egyik megtisztított, finomra aprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, pirospaprikával, kevés sóval és borssal.
Egy mély tűzálló tálat kibélelünk szalonnaszeletekkel, és rászórjuk a meghámozott, karikára vágott burgonya felét. Erre tesszük a felkarikázott paprikát, paradicsomot és a megmaradt vöröshagymát. A darált húst egyenletesen rásimítjuk, majd rászórjuk a maradék paprikát, hagymát, a feldarabolt paradicsomot, és befedjük a maradék burgonyával.
A húslevest elkeverjük a 4 tojással, és ráöntjük a rakottasra. Az edényt lefedjük, és forró sütőben, közepes hőfokon 45 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és addig sütjük tovább, míg a teteje ropogósra, pirosra sül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre