Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos lasagne

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg darált hús
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg lasagne tészta (fél csomag)
  • reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés

    1. Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymáthozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és fűszerezzük a bazsalikommal és az oregánóval. Ha kifehéredett a hús, felöntjük a paradicsomszósszal, hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, és puhára pároljuk. Ha szükséges, vizet öntünk alá. 
    2. Egy tűzálló tál aljába kevés olajat öntünk, kibéleljük a lasagne lappal, meglocsoljuk a szósszal, majd megint tésztalap következik, és így rétegezzük tovább, míg elfogynak a hozzávalók. A lasagne lapokat - miközben rakosgatjuk - forró vízbe mártjuk.
    3. A tetejére szósz kerül, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40 perc alatt készre sütjük. Amikor a teteje megpirult, kivesszük, 20 percig állni hagyjuk, azután felszeleteljük és tálaljuk.

      Még több lasagne-recept >>> 

      Még több paradicsomos recept >>> 

      Olasz receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zabkasa
Én a csombort , káposztás ételekhez is használom. Borsikafű , Erdélyben ismertem meg..... a kertemben nagyon elszaporodott . a recept nagyon finom.
becze52
Az olaszos ételek eggyik kiemelkedő füszere a csombord ( borsikafű) !!!

Hasonló Receptek

Magazin