Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos-kukoricás töltött gombafejek

default user icon

Hozzávalók

  • 8 fej csiperkegomba (nagyobb)
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 8 dkg sűrített paradicsom
  • 5 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv)
  • bors
  • 10 dkg trappista sajt
  • A díszítéshez:
  • snidling

Elkészítés

    1. A megtisztított gombák tönkjeit óvatosan kivágjuk, a gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
    2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpároljuk benne a megtisztított, felaprított hagymákat. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetve fehéredésig sütjük, közben szétnyomkodjuk a csomókat. Hozzáforgatjuk a sűrített paradicsomot és a leszűrt kukoricát, ízesítjük sóval, borssal, és néhány perc alatt összesütjük.
    3. A tölteléket a gombafejekbe kanalazzuk, a tetejükre reszelt sajtot szórunk. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a gombákat kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Snidlinggel díszítve, olívaolajjal ízesített kevert salátával és bagettszeletekkel tálaljuk.

    LENCSÉVEL TÖLTÖTT GOMBA>>> 

    DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT GOMBAFEJEK>>> 

    HÁROMSAJTOS TÖLTÖTT GOMBA>>> 

Megjegyzés

A gombák kivágott tönkjét felhasználhatjuk leves készítéséhez.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin