Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos-kukoricás töltött gombafejek

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított gombák tönkjeit óvatosan kivágjuk, a gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpároljuk benne a megtisztított, felaprított hagymákat. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetve fehéredésig sütjük, közben szétnyomkodjuk a csomókat. Hozzáforgatjuk a sűrített paradicsomot és a leszűrt kukoricát, ízesítjük sóval, borssal, és néhány perc alatt összesütjük.
  3. A tölteléket a gombafejekbe kanalazzuk, a tetejükre reszelt sajtot szórunk. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a gombákat kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Snidlinggel díszítve, olívaolajjal ízesített kevert salátával és bagettszeletekkel tálaljuk.

LENCSÉVEL TÖLTÖTT GOMBA>>> 

DARÁLT HÚSSAL TÖLTÖTT GOMBAFEJEK>>> 

HÁROMSAJTOS TÖLTÖTT GOMBA>>> 

Megjegyzés

A gombák kivágott tönkjét felhasználhatjuk leves készítéséhez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss