Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsos kukoricapuffancs

default user icon
1 2/5

Hozzávalók

  • 1 doboz csemegekukorica-konzerv
  • 20 dkg sovány darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor (száraz vagy félszáraz)
  • 2 evőkanál kukoricaliszt (púpozott)
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

    1. Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, a felvert tojást, a bort, a kukorica- és finomlisztet, a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a sütőport és a finomra vagdalt petrezselymet. A masszát jól összedolgozzuk, majd fél óráig pihentetjük.
    2. Ezután a masszát egy evőkanállal bő forró olajba adagoljuk, és a puffancsok mindkét oldalát megsütjük. Amikor aranybarnára sült, kivesszük az olajból, és jól lecsöpögtetjük. Salátával tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pmmami
Finom . A próbasütés sajnos szétesett , ez várható volt a recept alapján , de egy tojást még hozzákevertem a sütés kezdetekor , és így már ragyogóan összetartotta a puffancsokat .

Hasonló Receptek

Magazin